Hapjes van de overvloed

– Love and food are meant for sharing, not for wasting –

Te groot, te dik, een gek plekje, onbekend, onbemind… Voedselverspilling is een groot probleem in onze huidige maatschappij. We gooien niet alleen in onze huishoudens eten weg, maar veel producten halen de schappen van winkels niet eens. Dit komt bijvoorbeeld door strenge regelgeving (denk aan misvormde groenten) maar ook doordat we bepaalde producten niet gewend zijn om te eten. Wij vinden dat zonde, en laten graag de mogelijkheden zien van producten of ingrediënten die anders niet gebruikt worden. Vanuit deze gedachte is hapjes van de overvloed ontstaan.

Voor hapjes van de overvloed zijn wij op zoek gegaan naar ingrediënten die de schappen van de winkels niet halen. Denk aan ganzen die worden geschoten rondom Schiphol, misvormde groenten of producten die in het wild groeien. We kopen deze producten van boeren, jagers of plukken en vinden ze zelf in de omgeving van Amsterdam en verwerken die tot bijzondere hapjes.

Hieronder vindt u een voorbeeld van hapjes van de overvloed voor bij de borrel. Meer weten of interesse? Neem contact op voor een passende offerte.

 

A5-Menu-Urban_Popup