Bistro bakfiets ‘la bakcyclette’

 

Op een dag vroegen wij ons af hoe wij ons transport simpeler, makkelijker en schoner konden maken. Inkopen gaat gezien de hoeveelheid meestal niet op de fiets maar een auto voor al die kleine ritjes is ook vaak overdreven. Iemand tipte ons op foodlogica, een bedrijf dat duurzaam transport met elektrische fietsen biedt. Dit kan een goede manier van aanbieden zijn voor leveringen waarbij we zelf neit aanwezig hoeven te zijn. Echter gebeurt het meestal dat we zelf bij het eten blijven voor verse bereidingen en contact met de gast. Een kleine rondgang op marktplaats en we hadden een oplossing: de bakfiets!

Na aanschaf en rondvraag bij de gemeente bedachten we dat we deze fiets niet alleen voor transport kunnen gebruiken maar ook als uitgiftepunt en zo was het idee geboren voor onze tweede mobiele keuken, het kleine broertje van mobiel restaurant ‘Le Grand Croissant’.

Na enige verbouwing beschikt de bakfiets nu over drie geïsoleerde boxen waar eten en dranken in bewaard en vanuit verkocht kunnen worden. Hiervandaan bedienen wij de zonneliefhebbers in de parken en op de pleinen van Amsterdam van de heerlijkste salades, sappen en/of brood met pesto’s en salsa’s.

We kunnen de bakfiets uiteraard ook gebruiken voor evenementen,  zo kunnen wij het inzetten als mobiele salade- of sappenbar.

Laatste nieuwtjes meekrijgen over mobiele Bistro ‘La Bakcyclette’, volg la Bakcyclette via Facebook.