FoodGuerrillaAspergeCookoffBattle©MaartjeStrijbis-8801

Waarom

Onze filosofie

Wij bedenken creatieve culinaire concepten. Voor elk feest, festival of project kunnen wij een nieuw concept creëren op basis van uw specifieke wensen. Bijvoorbeeld door onze hapjes bij een bepaald thema aan te laten sluiten, maar nog liever door eten een centrale plek in te laten nemen bij uw activiteit door bijpassende verhalen te vertellen of spelvormen aan de eettafel doen.

Culinaire ontmoetingen
Eten is voor ons een sociale activiteit: het verbroedert, verbindt en kan nieuwe vriendschappen opleveren. Daarom staan bij ons zowel de mens als het eten centraal. Wij serveren bijvoorbeeld graag hapjes die uitnodigen om samen te eten of een stuk vlees of vis dat pas aan tafel wordt verdeeld en waarvan de gasten kunnen genieten als zijnde een grote Italiaanse familie die samen aan tafel zit.

Bewust gebruik van ingrediënten
Wij koken volgens het 80-20 principe: we streven naar een gebruik van 80 procent plantaardige en 20 procent dierlijke producten. 80 procent lokaal, 20 procent van verder weg. Dit sluit aan op het herontdekken van de Nederlandse Keuken, zoals uitgelegd via Dutch Cuisine.  Als uitgangspunt voor onze gerechten gebruiken we groenten en voegen dierlijke eiwitten toe als dat voor een gerecht werkelijk van toegevoegde waarde is. We willen onze gasten laten proeven dat gezond ook lekker kan zijn en laten zien hoe we ons voedingspatroon toekomstbestendig kunnen inrichten.

De consument kent de producent
We vinden het belangrijk dat de afstand tussen onze gasten en het voedsel zo klein mogelijk is, waardoor er een sterke verbinding ontstaat met het eten. Dit doen we bijvoorbeeld door het eten te bereiden op de plek waar het vandaan komt of door de producent aan tafel uit te nodigen. Wij willen onze gasten hiermee een nieuwe eetbeleving geven en een dialoog starten over hoe we als samenleving met voedsel omgaan. Bij de keuze van ingrediënten en leveranciers verkiezen wij kwaliteit boven kwantiteit, regionaal boven van ver weg en kleine boeren en ambacht gaan boven grote voedselfabrikanten en standaardproducten. Zo werken wij graag met producten uit de ark van slowfood, dit zijn mooie regionale producten met ambacht gemaakt. We gaan zoveel mogelijk mee met het natuurlijk aanbod van het seizoen.